Huuropzegging
De huur van uw woning kunt u op iedere werkdag van de maand opzeggen. De opzegtermijn is minimaal 1 maand. De opzegtermijn van 1 maand gaat in op het moment dat wij een getekend huuropzeggingsformulier ontvangen. Valt de einddatum op een feestdag of in het weekend, dan geldt de eerstvolgende werkdag als einddatum. Wij raden u aan de huur langer dan een maand van tevoren op te zeggen als dit mogelijk is. Zowel de huurder als de eventuele medehuurder moet de opzegging ondertekenen. Onderaan deze pagina vindt u een controlelijst.
Huuropzegging bij overlijden
Het kan zijn dat u de zaken regelt voor een overleden familielid of kennis. Ook dan moet u de huur opzeggen en de woning opleveren. U kunt hiervoor het formulier huuropzegging bij overlijden gebruiken. De opzegtermijn gaat in op het moment dat wij een getekend huuropzeggingsformulier en een kopie van de overlijdensakte of rouwkaart hebben ontvangen. Wanneer een dergelijke situatie voor u van toepassing is, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en maken afspraken met u over onder meer de opleverdatum.
Gedeeltelijke huuropzegging
Als een van de huurders de woning wil verlaten en de woning bewoond blijft door de medehuurder, dan moet de vertrekkende huurder zijn of haar medehuurderschap beëindigen. Dit doet u schriftelijk via het formulier beëindigen medehuurderschap.
In het geval van huwelijk, geregistreerd partnerschap of medehuurderschap hebben beide partners evenveel rechten op de woning. U bepaalt dan samen wie er in de woning blijft wonen. Komt u er samen niet uit, dan kan de kantonrechter een beslissing nemen.
Bevestiging huuropzegging
Zodra wij uw huuropzegging hebben ontvangen, nemen wij contact met u op voor het maken van afspraken. Na de opname ontvangt u een brief met de bevestiging van de huuropzegging en de opname van de woning. In die brief staat op welke datum de huur wordt beëindigd en ontvangt u informatie over de oplevering van uw woning en het proces.
Controlelijst verhuizen
Waar moet u zoal aan denken als u gaat verhuizen?
- Zeg tijdig de huur op van uw oude woning en eventuele garage.
- Meld aansluitingen voor gas, water, elektra, telefoon en internet af en meldt u eventueel weer aan voor uw nieuwe adres. Met name het tijdig melden bij uw leveranciers voor gas en elektra is zeer belangrijk. Als u bij hen namelijk niet tijdig de verhuizing doorgeeft, blijft u langer verantwoordelijk voor de energielevering op uw oude adres.
- Vraag verhuisservice aan bij PostNL. Dan wordt uw post automatisch op uw nieuwe adres bezorgd. En als u wilt, geeft PostNL uw adreswijziging ook meteen door aan andere bedrijven en instanties.
- Stuur adreswijzigingen naar familie, vrienden, werkgever(s), clubs, verenigingen, enzovoort.
- Laat verzekeringen aanpassen en sluit indien nodig nieuwe verzekeringen af.
- Verhuist u binnen dezelfde gemeente? Geef uw verhuizing dan bij de gemeente door. Die verwerkt uw verhuizing in de Basisregistratie Personen (BRP). Dat kan vanaf maximaal 4 weken voor de verhuisdatum tot uiterlijk 5 dagen erna. Verhuist u naar een andere gemeente? Meld uw verhuizing dan bij uw nieuwe gemeente.
- Overname van eigen spullen (inboedel) regelt u met de nieuwe huurder.
Veel succes met uw verhuizing en veel woonplezier in uw nieuwe woning.
Woning opleveren en overnames
Als u uw huur heeft opgezegd, maakt de woonconsulent met u afspraken over de oplevering van uw woning.
Voorcontrole
Tijdens de opname van de woning controleert de woonconsulent de hele woning. Zaken die niet in orde zijn en wijzigingen en/of overnames noteert de woonconsulent op het opnameformulier. De woonconsulent vertelt u ook hoe u om moet gaan met door uzelf aangebrachte veranderingen. En welke zaken u ter overname aan de nieuwe huurder kunt aanbieden. Tot de laatste huurdag heeft u de gelegenheid om herstelwerkzaamheden uit te voeren volgens de gestelde kwaliteitseisen.
Overnames
Nadat wij uw huuropzegging hebben ontvangen, gaan wij direct op zoek naar een nieuwe huurder. Wij vragen u vriendelijk de eventuele nieuwe huurder de mogelijkheid te bieden om de woning te bezichtigen. U maakt zelf afspraken met de nieuwe huurder over overnames. Wij zijn niet verantwoordelijk voor overname van goederen en wij bemiddelen niet bij overname(-kosten). De nieuwe huurder is zelf verantwoordelijk voor onderhoud en reparaties aan de overgenomen goederen.
Eindcontrole
Bij de eindcontrole controleert de woonconsulent of de woning leeg en schoon is en of u alle reparaties en onderhoud volgens afspraak heeft uitgevoerd. De datum van de eindopname staat vast en kan alleen in geval van uitzondering worden verzet. Als u de gemaakte afspraken niet nakomt voor de eindopname, herstellen wij de schade op uw kosten. Ook andere kosten die uit deze vertraging voortvloeien, brengen wij bij u in rekening.
Aandachtspunten:
- Twijfelt u of u de werkzaamheden goed heeft uitgevoerd? Neem dan gerust vóór de eindcontrole contact met ons op. Dan doen we een tussentijdse check.
- In het geval er nog geen nieuwe huurder bekend is op het moment dat u de sleutels inlevert, maakt de woonconsulent afspraken met u over het al dan niet verwijderen van de roerende zaken.
- Vergeet niet bij het verlaten van de woning uw energieleverancier(s) en Brabant Water te informeren over uw verhuizing. Bij de eindcontrole noteert de woonconsulent de meterstanden op het eindcontrolerapport. U dient deze standen zelf door te geven aan uw energieleverancier(s) en Brabant Water. Ook het eindcontrolerapport tekent u voor akkoord.
Sleutels inleveren
De woonconsulent maakt met u afspraken over het inleveren van de sleutels. Het kan zijn dat u de sleutels bij ons op kantoor kunt inleveren of er wordt een gezamenlijke eindopname gepland. U mag absoluut geen sleutels aan anderen geven, dus ook niet aan de nieuwe huurder.
Eindafrekening
Zo snel mogelijk na de beëindiging van de huurovereenkomst sturen wij u een eindafrekening met een overzicht van alle nog te ontvangen of te betalen bedragen.
En tot slot ontvangt u per e-mail een vragenlijst
We zijn benieuwd of u tevreden bent, wat u goed vindt gaan of wat juist anders of beter kan. Het onafhankelijk onderzoeksbureau MAGIS onderzoekt dit voor ons. Wij gebruiken de resultaten om onze dienstverlening te verbeteren.